Programok és kedvezmények | Múzeumok Éjszakája a Műcsarnokban | 2022. június 24-25-26.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A MŰCSARNOKBAN

 


Jegypénztárunkban már kaphatók a karszalagok az idei Múzeumok Éjszakájára!Június 25-én szombaton hajnali kettőig tartunk nyitva és három kiállításunk mellett színes programokkal várjuk Önöket az idén is! • Az első száz személyes karszalag vásárlót megajándékozzuk korábbi kiállításaink 1-1 katalógusával• MUZÉJ Kedvezmény: Június 24-én, 25-én és 26-án minden 2021-ig megjelent műcsarnokos kiadvány 25%-os kedvezménnyel vásárolható meg az Art Boxban, a Műcsarnok könyves- és ajándékboltjában.


0.nap – június 24. PÉNTEK / 0. napi meglepetés program június 24-én a Műcsarnokban:

17.00-18.00 / Műcsarnok Kiállítótér

Exkluzív tárlatvezetés Dolák-Saly Róberttel a Martin Parr: Strand az egész világ c. kiállításon

Dolák-Saly Róbert előadóművész, író, zeneszerző, szövegíró, költő, színész, humorista tárlatvezetése a Martin Parr: Strand az egész világ c. kiállításon.

Martin Parr brit fotográfus, a Magnum Photos sztárja, az európai kortárs színes fotográfia egyik legismertebb képviselője, akinek munkái első alkalommal láthatók Magyarországon. A jelenkor fáradhatatlan krónikásaként több mint négy évtizede kutatja a mindennapi élet jelenségeit, a britek időjárással kapcsolatos felfogásától kezdve az ideális otthon, vagy a vásárlási, szórakozási szokások bemutatásán át egészen a nemzeti karakter megragadásáig.

regisztráció itt 

 

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

június 25. SZOMBAT 

17.00-20.00 / Műcsarnok Kiállítótér

Művészetpedagógiai program a Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 kiállításban

Alkoss személyesen személyes tárgyakat!

Fénypompás karkötők, varázslatos kitűzők, kiegészítők elkészítésének lehetőségével, és ráadásnak Személyre szabott egyedi tárgyak címen Kamay ko workshoppal várjuk a Műcsarnokba érkező családokat 17h -20h között.

Kamay Ko A közel és távol - keleti kultúrák inspirálta Kamay Ko alapelve az élhető fenntarthatóság, aminek a keretein belül olyan termékeket készítünk, amik nem csak anyagukban és gyártásukban környezetbarátok, hanem céljuk, hogy a mindennapokban segítsék viselőjüket egy fenntarthatóbb életet élni.

A résztvevők számára a Műcsarnok és a Kamay Ko csapata biztosít minden eszközt. 

 

18.00-19.00 / Műcsarnok Kiállítótér

Exkluzív tárlatvezetés Tombor Zoltán fotográfussal a Martin Parr: Strand az egész világ c. kiállításon

regisztráció itt

Martin Parr brit fotográfus, a Magnum Photos sztárja, az európai kortárs színes fotográfia egyik legismertebb képviselője, akinek munkái első alkalommal láthatók Magyarországon. A jelenkor fáradhatatlan krónikásaként több mint négy évtizede kutatja a mindennapi élet jelenségeit, a britek időjárással kapcsolatos felfogásától kezdve az ideális otthon, vagy a vásárlási, szórakozási szokások bemutatásán át egészen a nemzeti karakter megragadásáig.

Martin Parr fotóin visszaköszönő humor igazából önmagunkon nevettet és minden mozzanata nagyon emberi. A strandon készült, lenge ruhába öltöztetett sorozat, valójában komplex társadalomkritikai tanulmány, mely a Parr életmű meghatározó darabja. (Tombor Zoltán)

 

19.00-19.30 / Műcsarnok Kiállítótér

VASS Csenge - BARNA Nóra - MÁKÓ Rozi: URFORM táncperformansz
Milyen eszközökkel lehet irányítani, vagy éppen felszabadítani az emberi testet? Egybeolvad-e az anyagokkal vagy teljesen elhatárolódik tőlük? Vajon az ember organikus léte ellenére válhat-e egy mesterséges tárgy szerves részévé? Az URFORM audiovizuális és mozgáskísérleti kutatómunka fókuszában a kísérleti matériák, a hang és az emberi test közvetlen kapcsolódása, a teremtő őserő és a transzformáció gesztusai állnak. A tánc, a zeneszerzés, a textil- és képzőművészet médiumait egyesítő kutatási folyamat a tűz többrétegű asszociációját jeleníti meg különböző művészeti ágak összefonódásán keresztül.

Látvány, jelmez: VASS Csenge Koreográfia, tánc: BARNA Nóra Zene: MÁKÓ Rozi Kreatív menedzsment: Let it Be! art agency
https://letitbeartagency.com/urform/

 

20.00-21.00 / Műcsarnok Kiállítótér

Exkluzív tárlatvezetés Szinetár Dóra és Makranczi Zalán színművészekkel a Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 c. kiállításon

regisztráció itt

A kortárs magyar iparművészet és design friss eredményeit összefoglaló első szalont öt éve, 2017-ben rendezte meg a Műcsarnok, 208 alkotó munkáinak bemutatásával. A mostani, második ilyen témájú szalonon több mint 300 főre bővítettük a kiállítók számát. A Közös tér című kiállítás Arisztotelész Kategóriák című művét hívta segítségül, hogy elmélyült sétára invitáljon a tárgyak között. Az utóbbi öt évben megvalósult művek befogadásához a kiállítás két utat is felkínál. Az egyik a konkrétan megformált anyagtól az anyag nélküli szubsztanciákig, a tervezett gondolatokig vezet, míg a másik a szigorúan vett funkcionalitástól az autonóm művészet területéig. Ezeket követve a kerámia legősibb, az emberi kultúra születésének titokzatos pillanatával egyidős művészetétől eljuthatunk a virtuális térben létrehozott kommunikációs terekig. Bár az egyes alkotói területek elkülöníthetők, térbeli kapcsolataikkal mégis egy összefüggő folyamatot mutatnak be. A különböző területek és a két gondolati ív izgalmas metszéspontokat hoznak létre, a találkozási pontokon pedig új minőségek születnek, újfajta összefüggések rajzolódnak ki.

 

21.00 – 22.00 / Műcsarnok Kiállítótér

SunMa (live set)

Koroknay András basszusgitáros számos zenekarból lehet ismerős, egy ideje azonban szólóprojektje, a SunMa szerepel fókuszában. A magát nomád hangművészként jellemző zenész Berlin és Budapest között osztja meg idejét, a 2020 óta gyarapodó kiadványok pedig egy dub-ból kiinduló, azt rengetegféle más stílussal, megszólalással keresztező meditatív zenei világot építenek. Élő szettjében mindez moduláris szintetizátorokkal, különböző városi és természeti hangképekkel és sok improvizációval szólal meg.

 

22.30 – 23.30 óra / Műcsarnok Kiállítótér

Trio Arrabal

A Trio Arrabal 3 éve alakult a Cabaret Medrano zenekar két frontembere közreműködésével.  A műsor gerince az argentin tangó, leginkább Astor Piazzola szerzeményei, valamint Tom Waits karcos balladái, Fellini filmzenék és Cabaret Medrano dalok akusztikus verzióban (Tangó a jégen, Alvarez, Borzas Macskák). www.cabaretmedrano.hu

Kamondy Imre - ének, harmonika
György Andrea - hegedű, ének
Kiss Andris - zongora


Kültéri programok:

WELCOME TO THE AGE OF GLASS! 

ENSZ 2022 AZ ÜVEG NEMZETKÖZI ÉVE - MAGYARORSZÁG

Mobil Üveghuta Program a Bohus-Lugossy Alapítvány szervezésében

 

Június 24. péntek: 20.00-22.00 Üvegművészek Éjszakája

Jan Vyskocil cseh üvegfúvó mester és a Magyar Üvegművészek Társasága programja 

Exkluzív lehetőség betekinteni egy nemzetközi üvegművészeti workshop világába!

 

Június 25. szombat:  Mi az a fúvott üveg és hogyan készül?

Interaktív, szemléltető üveg-bűvészeti bemutatók mesterek által

10.30-11.15 Parádsasvári Üvegmanufaktúra üvegfúvó workshop

11.30-12.15 Parádsasvári Üvegmanufaktúra üvegfúvó workshop 

12.30-13.15 Parádsasvári Üvegmanufaktúra üvegfúvó workshop

13.30-14.15 Parádsasvári Üvegmanufaktúra üvegfúvó workshop

14.15 órakor: TOMBOLA! Nyeremény: 5 felnőtt és 5 gyermek kipróbálhatja az üvegfúvást! 

15.00-17.00 Móró Barbara és Dimény Luca üveg gyöngy készítő workshop

17.00 órakor TOMBOLA! 5 szerencsés résztvevő lehetőséget kap, hogy Móró Barbara segítségével maga is üveg gyöngyöt készítsen!

Párhuzamosan

15.00-18.00 üveg golyó pálya játék az okosjatek.hu támogatásával 3+ évesek számára, valamint egyszemélyes logikai játék 10+ éves kortól az okosjatek.hu támogatásával

18.00-24.00 Bohémek Éjszakája Üvegművészeti Workshop Jan Vyskocil cseh üvegfúvó mester vezetésével

18.00-18.30  Bemutatjuk: Jan Vyskocil, Kunckel Zoltán és Lendvai Péter Gergely üvegművészeket

18.30-20.00 Jan Vyskocil, Kunckel Zoltán és Lendvai Péter Gergely üvegművészek workshopja

20.00-20.30  Bemutatjuk: Görömbei-Kohut Luca és James Carcass üvegművészeket 

20.30 és 21.00 Görömbei-Kohut Luca és James Carcass közös workshopja

21.00-22.00 James Carcass és Lendvai Péter közös workshopja

22.00-24.00 Jan Vyskocil, Kunckel Zoltán, Soczó Anna és Lendvai Péter közös workshopja

 

Június 26. vasárnap: Mi az a fúvott üveg és hogyan készül?

Interaktív, szemléltető üveg-bűvészeti bemutatók:

10.30-11.15 Parádsasvári Üvegmanufaktúra üvegfúvó workshop

11.30-12.15 Parádsasvári Üvegmanufaktúra üvegfúvó workshop 

12.30-13.15 Parádsasvári Üvegmanufaktúra üvegfúvó workshop

13.30-14.15 Parádsasvári Üvegmanufaktúra üvegfúvó workshop

14.15 órakor: TOMBOLA! Nyeremény: 5 felnőtt és 5 gyermek kipróbálhatja az üvegfúvást! 

15.00-18.00:  Dimény Luca és Móró Barbara üveg állatfigura készítő bemutató workshop

Párhuzamosan: kézműves foglalkozások kicsiknek, nagyoknak és szüleiknek

15.00-16.00 Kárpáti Kata múzeumpedagógus képkarcolásos ablakdísz készítő workshopja az okosjatek.hu támogatásával 3+ évesek számára

16.00-17.00 Kárpáti Kata múzeumpedagógus üveg golyó pálya építő  workshopja  az okosjatek.hu támogatásával 5+ évesek számára

17.00-18.00 "Színek, fények, tükröződések" Wölfinger Barnabás üvegművész kaleidoszkóp készítő workshopja gyermekeknek és gyermeki lelkületű felnőtteknek!

18.00 órakor: TOMBOLA!

Nyeremény: a pannonhalmi Hefter Galéria és a Parádsasvári Üvegmanufaktúra üveg ajándéktárgyainak kisorsolása!

18.00-22.00 Jan Vyskocil és James Carcass mesterek segítségével teret kapnak üvegszakos diákok, hogy a mesterekkel együtt alkossanak

 

A hétvége zenei hangulatáról a venezuelai Dj Rafael Esquivel gondoskodik!

https://www.facebook.com/uvegeve2022

www.uvegeve2022.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

A rendezvényen hang -és videó felvételek készülnek. A résztvevők jelenlétükkel hozzájárulnak a róluk esetlegesen készülő kép-és hangfelvételek térítésmentes publikálásához.

Szervező: Bohus-Lugossy Alapítvány

Kapcsolat: contact@bohus-lugossy.com

2022. június 13. hétfő 12:54

nemzeti-szalon.hu

Előző hír