Záró nyilatkozat a Körülöttünk – Nemzeti Szalon 2017 Iparművészet és Tervezőművészet kiállításához

Az emberiséggel egyidős kultúrát létrehozó kézműves iparművészet örökifjú. A változó termelési módok esztétikája által alakított tervezőművészet/design fiatal. Egymás mellett élésük, áthatásuk természetes folyamat. A mindannyiunkat körülvevő tárgyi/képi forgatag, és nyomában a most zárult kiállítás ezt üdvös jelenségként igazolta.

A munkájukban kitartóan bízó alkotók szakmai képzettsége, kreativitása észrevétlenül átszövi mindennapi életünket. Az iparművészet a hétköznapok funkcionális művészete, de benne az ornamens és a matematika harmóniája egyformán ünnepek. A közhelyként ismert szembeállítás mesterségesen gerjesztett.

Az ideálok nem fennkölt emlékművek és nem is a marketingköltészet szatirikus formái. A 2017-es Nemzeti Szalon jó híre: az anonim alkotó és befogadó/használó együtt hisz a civilizáció humán tradícióiban, a teremtőerő ideáljában.

Köszönet jár a kiállító művészeknek és a Műcsarnokban megvalósított Körülöttünk – Iparművészet és Tervezőművészet tárlatát megvalósító, támogató, a gazdag programban résztvevő, azokat szervező segítőknek.

Műcsarnok, Finisszázs – 2017. augusztus 13.

 

2017. augusztus 14. hétfő 13:27

nemzeti-szalon.hu

Előző hír