Budapest Art Fair 2007

Antik és kortárs – minden, ami művészet egy időben és egy helyen…

A BUDAPEST ART FAIR 2007 DÍSZVENDÉGE FRANCIAORSZÁG A 13 éves múltra visszatekintő és idén újjászülető Budapest Art Fair a mai napig az első és egyetlen hazai művészeti seregszemle, ahol a klasszikus és kortárs művészet egyaránt képviselteti magát. A kiállítás rangját a növekvő nemzetközi érdeklődés is mutatja: idén három francia galéria – a Galerie le Minotaure, a Galerie Pascal Lansberg és a Galerie Vallois – bemutatkozásával a kiállítás díszvendége Franciaország lesz. A francia és a magyar kultúra közös kapcsolódási pontjaként a galériák gazdag kínálatában Victor Vasarely 1950-es és 1960-as években alkotott képeiből összeállított retrospektív kiállítás is szerepel.

Az 1994-ben Antik Enteriőr néven debütáló kiállítás 1997 óta kerül a Műcsarnokban megrendezésre.
2005-ben az Antik Enteriőr társrendezvényeként a Műcsarnok mellett felállított modern sátorban önálló kiállításként mutatkozott be a Plug Kortárs Művészeti Vásár. A nemzetközi trend és a piaci viszonyok változása, az egyre nagyobb külföldi érdeklődés, és a kiállítók körének európai galériákkal történt bővülése új, mindenhol érthető és értelmezhető brand kiépítését követelte meg, így 2007-től a kiállítás Budapest Art Fair néven születik újjá.

A kiállításon a klasszikus és modern festészet, kortárs képzőművészet alkotásai kiemelt helyet kapnak. A művészeti vásár színvonalának emelése és az esetleges hamisítványok kiszűrése érdekében a kiállítás megnyitása előtt a műtárgyakat független szakértőkből álló zsűri vizsgálja át.

A Budapest Art Fair antik és kortárs kiállítás és vásárt számtalan kísérőrendezvény teszi még izgalmasabbá: csoportos tárlatvezetés során művészettörténészek segítenek eligazodni a bemutatott műalkotások között, az érdeklődők részt vehetnek az Art Magazin szakmai fórumán, emellett jazz koncert, művészettörténeti könyvbemutatók, filmvetítések is színesítik a programot.

Belépőjegy: 1.900,-
Nyugdíjasoknak: 1.500,-
Diákoknak: 1.500,-
Heti jegy katalógussal: 4.900,-
Jegy katalógussal: 3.700,-
Katalógus: 2.500,-

www.budapestartfair.hu

A kiállítás szervezője a Partner’s 2000 Kft.
A kiállítás kiemelt támogatója a CIB Bank Zrt., támogatók az Audi Magyarország és a Magyar Turizmus Zrt., média partnereink az Artmagazin, az Index.hu és az Europlakát-Avenir.

2007. november 22. - november 25.

Műcsarnok

Jegyek
2007. október 17. - november 11.
Előző kiállítás

Gitte Villesen: 48 Western Magazines (48 nyugati folyóirat)

2007. november 28. - 2008. január 5.
Következő kiállítás

Illés Barna − Gyenis Tibor: Ismeretlen tájakonA DOROTTYA GALÉRIÁBAN!