Hautzinger – Hirt – Sőrés: Örömzenélés az Ernst Múzeumban

Avagy improvizatív zene mackóra!

Helyszín: Ernst Múzeum, Nagymező u. 8
Időpont: 2012. május 25., 19 óra
Belépő: 900 Ft Szeretettel várjuk a zenekedvelőket péntek este Kelemen Károly Átfestett ikonok című kiállításán a 3 nagyszerű zenész improvizatív estjére.

Engedje szabadjára képzeletét Ön is a zene és a képzőművészet által!

Előadók
Franz Hautzinger – negyedes trombita
“Hautzinger sajátságos trombitajátéka sem a konvencionális hangszerhasználaton alapszik, speciális készítésű negyedes trombitáját folyamatosan újrafelfedezi, ismeretlen megszólaltatási formulák és egy teljesen új, klisé-mentes zenei nyelvezet után kutat; ezért van az, hogy hangszere csak a legritkább esetben szólal meg úgy, ahogy azt egy trombitától várnánk. Hautzinger inkább belesziszeg, belemotyog, beleberreg, fújja, szívja – ezáltal mindig kizárólag a legszélsőségesebb hangokat csalja elő instrumentumából.”

Erhard Hirt – gitár, elektronika
Erhard Hirt (1951) 16 évesen kezdett blues gitáron játszani, majd az ezt követő tíz év alatt jazz-orientált együttesekkel, experimentális rock együttesekkel, free jazz combokkal lépett fel (Jazzcomunity Leverkusenben/Kölnben) és különböző blues formációkkal turnézott. 1978-ban játszotta első improvizált szóló koncertjeit, később pedig a saját együttesével, olyan zenészekkel, mint Martin Theurer, Hans Schneider, Thorsten Müller, Pinguin Moschner és Wolfgang Fuchs. 1980-ban szervezte az első Freie Musik műhelyt Münsterben. 1981-ben megalapította a String Quintet-et. Szóló lemeze mellett felvételeket készített a Quartet XPact-el: Wolfgang Fuchs, Hans Schneider és Paul Lytton közreműködésével és egy trióval Radu Malfattival és Schneiderrel. Ő alapította 1984-ben a “King Übü Orchestrü” -t amelyben Wolfgang Fuchs, March Charig, Guido Mazzonl, Radu Malfatti, Phil Wachsmann, Alfred Zimmerlin és mások voltak partnerei, ezen kívül trióban Phil Minton-val és Willi Kellers-vel játszott együtt. Hirt felbukkant már a legtöbb szokásos “free music” és jazz fesztiválon – Moers, a Total Music Meeting (Berlinben), Musique Action (Vandoeuvre-ben), Free Music (Antwerpenben) – éppúgy, mint kevésbé mindennapi helyeken: 1987 óta a wiesbadeni Humannoise Congress látja rendszeres előadójaként. Szintén a nevéhez fűződik a “Guitar Projects” sorozat szervezése is!

Sőrés Zsolt Ahad
mélyhegedű, egyedi készítésű hangszerek, játékszintetizátorok, átalakított áramkörös játékok, lo-fi eszközök stb.
2012. május 23.
Jegyek
2012. május 22.
Előző program

ARTINDEXMűtárgy-kereskedelem Romániában és Magyarországon

2012. május 24.
Következő program

Láthatatlan történetek