Tárlatvezetés Sebastião Salgado Genesis c. kiállításán | Turizmus világnapja

Sebastião Salgado fotográfus korábbi számos nagy projektje után 2004 és 2011 között a Föld távoli tájain tett harminc hosszú utazás során feltérképezte a „teremtés idejét”. A Genesis projekt 245 nagyméretű fekete-fehér fotója számos sikeres bemutató után most Budapesten látható!

A Genesis fotográfiai utazás a Föld körül – expedíció, amely felfedezi azokat a hegyeket, sivatagokat és óceánokat, állatokat és népeket, amelyeket elkerültek a modern társadalom hatásai, bolygónk még érintetlen tájait és élővilágát tárva elénk.

A Genesis közvetlenül szólítja meg a mai kor emberét. Az „elveszett”, mégis túlélő világról készült lélegzetelállító felvételek felhívják a figyelmet, hogy ez az, ami veszélyben van, ez az, amit meg kell védenünk.

Sebastião Salgado pályája során a Genesis a harmadik olyan hosszútávú projekt, amely egy globális problémát jár körül: míg a Workers (Munkások, 1993) és a Migrations (Vándorlás, 2000) című munkáiban a radikális társadalmi-gazdasági változások miatt bekövetkező emberi tragédiákat dokumentálta, a Genesis projektben a természetnek szentelte figyelmét.

A kiállítást szervezte Lélia WANICK SALGADO, a kiállítás kurátora, a brazil VALE cég közreműködésével. 

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A turizmus világnapja alkalmából a belépőjegyből 50% kedvezményt biztosítunk. 

Létszámkorlát: 30 fő

2017. szeptember 27. 16:00

Műcsarnok

Jegyek
2017. szeptember 24. 15:00 - 16:00
Előző program

Záró tárlatvezetés a Bábképzetek c. kiállításon

2017. szeptember 27. 18:00 - 20:32
Következő program

Műcsarnok Filmkör | A FÖLD ARCAI | Arthur Penn: Kis nagy ember