Művészetpedagógiai útikalauz pedagógusoknak – 2.

Szakmai találkozó Műcsarnok Sebastião Salgado Genezis című kiállításán, 2017. október 19-én 17 órakor.

Percepció, önismeret, felfedezés

Folyamatosan kapcsolatban állunk a minket körülvevő szociális és fizikai világgal. Szoros kölcsönhatásban, ami a megismerés révén szüntelenül formál minket, mialatt mi is formáljuk a környezetünket. Ezekben a folyamatokban szinte észrevétlenül, legtöbbször tudatos szándék nélkül veszünk részt, hatás alá kerülünk és hatunk is a külvilágra. A percepció, az észlelési folyamat eredményeképpen az ingerek értelmet, jelentést nyernek. Így van ez egy kiállítás megtekintése, megismerése kapcsán is.

Meghívott előadóink, Buzogány Anna művészetfilozófus és  Lerner Balázs antropológus Sebastião Salgado Genezis című kiállítása kapcsán beszélnek megfigyelésről, észlelésről, felfedezésről, és általában az érzékelések hatásáról, arról, hogy mindezek milyen szerepet töltenek be tanulási, önismereti folyamatainkban. A szakmai találkozón a pedagógusok  végigjárhatják Sebastião Salgado lenyűgöző erejű fotókiállítását, a hatása alá kerülhetnek, reflektálhatnak rá, megoszthatják gondolatikat, érzéseiket, felfedezhetik a tárlat kínálta lehetőségeket, melyet örömmel megosztanának a diákjaikkal is. Az itt szerzett élmények és tudás egyben pedagógiai munkájuk szolgálatába állítható, szerves részévé válhat az iskolában átadható interdiszciplináris ismeretek elmélyítésének. A találkozó során alkalom nyílik a kiállításhoz kapcsolódó művészetpedagógiai foglalkozások szakmai konzultációjára is.

Szeretettel várjuk Önöket tanári workshopunkra 2017. október 19-én, 17:00 órától.

A részvétel a foglalkozáson regisztrációhoz kötött.

Belépődíj: 700 Ft.

A regisztrációt 2017. október 15-ig az alábbi email címen fogadjuk: ban.ildiko@mucsarnok.hu.

A résztvevők száma korlátozott, ezért kérjük, hogy amennyiben regisztrált, de mégsem tud eljönni, jelezze nekünk időben, hogy ezzel másoknak helyet tudjunk biztosítani.

Információ: Schopp Ildikó művészetpedagógus

schopp.ildiko@mucsarnok.hu

06/30 4104755

06/20 9918596

 

2017. október 19. 17:00

Műcsarnok

Jegyek
2017. október 18. 18:00 - 20:32
Előző program

Műcsarnok Filmkör | A FÖLD ARCAI | Glauber Rocha: A föld transzban

2017. október 24. 19:00 - 20:00
Következő program

Trojka Színházi Társulás: Genesis | táncjáték