Művészetpedagógiai útikalauz pedagógusoknak


Szakmai találkozó a Műcsarnok „Az első aranykor” című kiállításán 2017. február 16-án

Kedves Pedagógus Kolléga!

Amikor úti célt választunk egy kiránduláshoz, arra törekszünk, hogy programunkat egyedivé alakítsuk. Olyan élményeket keresünk, amiket máshol nem találunk meg, máskor még nem éltünk át. A művészetpedagógia ilyen utat kínál a pedagógusoknak: lehetőséget nyújt arra, hogy a megszokottól eltérő környezetben lássák tanítványaikat. A diákok olyan reakcióit, ismereteit, informális tudását fedezhetik fel, melyek megtapasztalására iskolai keretek között nem lenne lehetőségük. A fiatalok is profitálnak az új helyzetből: lehetőséget kapnak az elvont gondolkodás és az új információk beépítésének gyakorlására, szubjektív látásmódjuk kialakítására, a kooperációs és érvelő készség gyakorlására, a képi látás fejlesztésére, a kreatív gondolkodásra, és alkalomadtán mindezt vizuális alkotásban is megjeleníthetik.

Szeretnénk a gyakorló és a leendő pedagógusokkal megismertetni a budapesti Műcsarnok művészetpedagógiai munkáját, hogy saját tapasztalataikon keresztül fedezzék fel a módszerben rejlő lehetőségeket. A művészetpedagógia nem kizárólag, és nem elsősorban a művészeti oktatás része, a módszer minden képzési terült kompetenciáinak fejlesztésében hasznos. Az itt megszerzett élmények és tudás saját pedagógiai munkájuk szolgálatába állítható, szerves részévé válhat az iskolai interdiszciplináris ismeretek elmélyítésének.

Szeretettel várjuk önöket tanári workshopunkra 2017. február 16-án, 17:00 órától.

A részvétel a foglalkozáson regisztrációhoz kötött. Belépődíj: 700 Ft. Regisztrációját 2017. február 15-ig a ban.ildiko@mucsarnok.hu email-címen fogadjuk. A résztvevők száma korlátozott, ezért kérjük, hogy amennyiben regisztrált, de mégsem tudna eljönni, jelezze nekünk időben, hogy ezzel másoknak helyet tudjunk biztosítani.

A foglalkozás során megismerkedhetnek a 2017. március 12-ig nyitva tartó, az Osztrák– Magyar Monarchia festészetének történetét bemutató nagyszabású nemzetközi kiállítással („Az első aranykor”) és szakmai konzultáción vehetnek részt a kiállításhoz kapcsolódó művészetpedagógiai foglalkozásokról. A program körülbelül 2 óra időtartamú.

 

Schopp Ildikó

művészetpedagógus

 

 

2017. február 16. 17:00

Műcsarnok

Jegyek
2017. február 15. 18:00 - 20:00
Előző program

Elem Klimov : Agónia

2017. február 16. 18:30 - 20:00
Következő program

Esti ügyelet Stefanovits Péterrel