Cipő mágia. Experimentális cipő dizájn

A hágai Virtuális Cipő Múzeum kiállítása

Puszta lábvédő és divat funkciójukon túl a cipők identitást, csoporthoz való tartozást és a viselőjük személyiségét egyaránt magukban hordozzák. Ezenkívül jelentős kreatív lehetőséggel is bírnak. Formatervezők kezében a divatos mindennapi tárgy látványos és egyedi, autonóm plasztikai művé vagy limitált kiadású lábbelivé változik.

A jelen kiállításhoz a cipőkre különböző szempontból tekintő, különféle nemzetiségű művészek és formatervezők művei közül válogattunk. A cipőtervezés változásokon ment át és az utóbbi években különösképpen az ipari formatervezők, építészek és művészek érdeklődését is felkeltette.

Amíg az egyik az anyagkutatás és technika szempontjából közelíti meg, a másik számára a felépítés és a kifejezés az elsődlegesen fontos. Vajon attól cipő-e a cipő, ha ténylegesen lehet használni, vagy már önmagában attól, ha az ember lábára illeszkedik? Vajon tíz év múlva is szükségünk lesz a bőrre, mint anyagra? Öt év múlva reggeli alatt kinyomtathatunk-e majd egy pár cipőt?

Ez a kiállítás konceptuális, sokrétű műveket mutat be, amelyekre az ember felkapja a fejét, mivel annyival többről szólnak, mint egy pár hordható cipőről.

Szeretnénk a cipők iránt érzett, egy kis bolondsággal vegyített szenvedélyünket a közönséggel is megosztani.

 

Liza Snook

Alapító – VirtualShoeMuseum

 

„Azt kell mondjam, a mai világban egy kicsit bolondnak kell lenni ahhoz, hogy az ember józan maradjon.” (Gábor Zsa Zsa)

 

2017. szeptember 15. - október 22.

Műcsarnok Kamaraterem

Jegyek
2017. szeptember 6. - november 12.
Előző kiállítás

Olga Tobreluts | Új mitológia