Művészeti foglalkozások

Alkoss te is!

Rejtett történetek

Művészetpedagógiai programok óvodások, valamint általános és középiskolai osztályok számára 2018. október 5-től 2019. január 20.

3-9 éveseknek:

A máktündér kertje

Álmodozó-álomhozó pillangókkal játszunk, akik a mákföldek virágainak selyempalotáiban laknak, harmatcseppben fürdenek, virágport esznek, nektárt isznak. Egész nap játszadoznak és meséket hallgatnak, készülnek az estére, amikor legszebb ruháikat magukra öltik és kilebbenek, hogy édes álmokat hozó álomporral kenjék az aludni nem tudó emberek szemhéját. A kiállításban megkeressük Koszta József Mákvirágok című képét, és megpróbáljuk lefesteni az álomhozó pillangókat és csodás selyempalotájukat.

8-11 éveseknek

Táltosok és egyéb különleges lények nyomában

A kiállított munkák között Ferenczy Noémi, Iványi-Grünwald Béla és Mednyánszky László képeiben keressük a rejtett történeteket. A foglakozás során rövid történeteket fogalmazunk, amelyekhez olajpasztell képeket készítünk.

12-14 éveseknek

A hatodik érzék: mivel látunk, ha nem látunk?

Nem kisebb feladatra vállalkozunk, mint, hogy képregényt készítsünk a jövőről. Nézzük meg alaposan Mokry–Mészáros Dezső képeit a Rejtett történetek című kiállításon. Milyen lehet az a világ, amit nem ismerünk, mégis el tudunk képzelni? Beszélgetünk ősi múltról és planétákról,  a kiállításon képeket keresünk a saját történeteinkhez, amelyek alapján elkészülhetnek majd a jövőről szóló képregények.

14-18+

 Vegán vagy vega?

Az 1900-as évek körüli reformok és a maiak: Körösfői Kriesch Aladár, Nagy Sándor, Sass Brunner Erzsébet képei segítségével beszélgetünk mozgalmakról, New Age törekvésekről,de legfőképpen arról a művészetről, ami a jövő felé mutat. Gondolatainkat kollázsba foglaljuk, miközben szem előtt tartjuk a mi életünket érintő ökológiai, társadalmi kérdéseket és a világ másik, rejtettebb, spirituális arcát.

A foglalkozások ideje kb. másfél óra. Belépő: 700 Ft/fő, két kísérőnek ingyenes.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu


Tematikus séta -  osztályoknak/csoportoknak

Hősök a Hősök terén, múzeumpedagógiai séta a Műcsarnok körül

Értelmezzük és közelről is megvizsgáljuk a tér elrendezését és berendezéseit, az épületeket, a szobrokat és igyekszünk ráhangolódni a korszakra, amikor Ybl Miklós Gloriett kútháza, az Európa legmélyebb fúrásaként nyilvántartott, gyógyvizet adó kút helyére felépült a Schickedanz millenniumi emlékmű a Műcsarnokkal és a Szépművészeti Múzeummal.Különleges sétánkat a Műcsarnok körüljárásával a ligetben folytatjuk, szemügyre véve az új tér- és épített elemeket: az 56-os emlékművet és a Világórát, majd visszatérünk a Műcsarnokba, ahol, az aktuális kiállítást is megtekinthetik a sétán résztvevők.

Jelentkezés és további információ: schopp.ildiko@mucsarnok.hu, 06-30-4104755


Zugló Tv

Zugló Tv

Pauker

Pauker

Pagony

Pagony

Kölyökbirodalom

Kölyökbirodalom