Művészetpedagógiai útikalauz pedagógusoknak, pedagógushallgatóknak, érdeklődőknek 5.

Művészetpedagógiai útikalauz pedagógusoknak, pedagógushallgatóknak, érdeklődőknek 5.

A Külön ter(m)ek (Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára és Szabó Ábel) kiállításához

és David Lynch Kis történetek című tárlatához kapcsolódóan

Ez alkalommal a témánk a fókusz, a koncentrált figyelem 90 percben. Ki mire figyel, amikor művészetpedagógiai órán vesz részt egy osztállyal?  Mint már megtapasztaltátok, a közös találkozásaink alkalmával a könnyen befogadható, de annál tartalmasabb előadás mellett saját élményekre, közvetlen tapasztalatszerzésre is alkalmat teremtünk, ahol kicsit lazítva, rendhagyó módon fedezhetitek fel a kiállításokat.

Előadónk Buzogány Anna művészetfilozófus lesz, aki David Lynch fotómontázsainak apropóján a szürrealizmus és a mai kor párhuzamait mutatja fel.

A résztvevők számára a Műcsarnok igazolást állít ki, amely szerint a foglakozáson töltött időt 5 tanórai foglalkozásként lehet elszámolni az iskolai időn kívüli  továbbképzésben.

A gyakorló és a leendő pedagógusokkal szeretnénk megismertetni a Műcsarnok művészetpedagógiai munkáját, hogy saját maguk is megtapasztalhassák, felfedezhessék a módszerben rejlő lehetőségeket. A művészetpedagógia nem kizárólag a művészeti oktatás része: a módszer minden képzési terület kompetenciáinak fejlesztésében hasznos. Az itt megszerzett élmények és tudás a pedagógiai munka szolgálatába állítható, szerves részévé válhat az iskolai interdiszciplináris ismeretek elmélyítésének.

Vendégelőadó: Buzogány Anna művészetfilozófus

A foglakozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti

Részvételi díj: 700Ft/fő

Regisztráció és információ: detvay.lili@mucsarnok.hu

 

 

2019. március 14. 17:00 - 18:30

Műcsarnok

Jegyek
2019. március 13. 18:00 - 20:30
Előző program

Műcsarnok Filmkör | Gothár Péter: Haggyállógva Vászka

2019. március 20. 18:00 - 20:30
Következő program

Műcsarnok Filmkör | Woody Allen: Manhattan