Közösségépítés és az építészetben megfogalmazott szolidaritás | Műtárgyak Éjszakája

Tárlatvezetés a TÉR /// ERŐ | Építészeti Nemzeti Szalon kiállításon

Az elmúlt öt évben a Műcsarnokban komoly szakmai-és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2019-ben újra Építészeti Szalont rendeztünk, amelyen különös hangsúlyt kap az építészeti térben és annak létrehozásában egyre fontosabbá váló közösségi erő, az együttes aktivitás. Az elmúlt öt esztendőből válogatott kimagasló hazai építészeti eredmények bemutatása mellett tematikus egységként jelenik meg a közösségépítés és az építészetben megfogalmazott szolidaritás, amit társadalmi érzékenysége okán sokszor szociális építészetként említenek. Az idei Szalon válogatásában és koncepciójában a funkcionális és esztétikai megformálás mellett a helyénvalóság, a társadalmi felelősség szempontjai dominálnak.
A tárlatvezetés két terem anyagára fókuszál: A közösség-építésről szóló teremben a tudomány, a művészet és a design üzenete, az együtt-alkotás öröme, közösségformáló szerepe kerül középpontba. A szolidáris építészet tere az építészek társadalmi felelősségvállalásáról, hátrányos helyzetű közösségek támogatásáról, az építészet szociális vetületeiről szól.

Előadó: Dekovics Dóra

Időtartam: kb. 30 perc
Max. létszám: 50 fő

A Műtárgyak Éjszakája 2019. május 30. és június 1. között 50 helyszínen több, mint 100 programmal vár Titeket Budapest szerte!

A jegyvásárlással korlátlan számú programon vehet részt a 3 nap bármelyikén, de kérünk a regisztrációkor vegye figyelembe, hogy a programok létszámkorláthoz kötöttek.

Regisztráció: a www.mutargyakejszakaja.hu weboldalon.


A kiállítás támogatói: FreeDee, Lisys-project, Ultimaker

A Műtárgyak Éjszakája szervezője a mutargy.com
Főtámogató: B. Braun Magyarország
Kiemelt támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Libri , KUBIK Coworking, Geometry Global Hungary, Hamisítás Elleni Nemzeti Testület
Médiatámogatók: Lakáskultúra, Portfolio.hu, ÚjMűvészet

2019. május 30. 14:00 - 15:00
Jegyek
2019. május 29. 19:00 - 20:00
Előző program

Szarka Klára exkluzív tárlatvezetése | David Lynch: Small Stories / Kis történetek

2019. május 30. 15:00 - 16:00
Következő program

Tárlatvezetés Bátai Sándor kiállításán | Műtárgyak Éjszakája