Kontroll – A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design Tanszék hallgatóinak kiállítása

Műcsarnok#Box
megnyitó: 2016. szeptember 22., csütörtök 17 óra
 

A kiállítást megnyitja: Veres Bálint esztéta, egyetemi docens
Kurátor: Szirtes János , tanszékvezető egyetemi tanár, MOME Média Design Tanszék

A 136 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem több emberöltőn keresztül, történelmi viharokat átélve, művészek, tervezőművészek generációit nevelve, rendületlenül képviseli célkitűzéseit. A tér-, forma- és tárgyalkotás, a vizuális kommunikáció szakmai alapjainak, technológiáinak oktatása mellett elsősorban az alkotó, kreatív, művelt elme fejlesztése az elsődleges cél.

A Média Design Tanszék, amely a Média Intézeten belül működik, több mint harmincéves múltra tekint vissza. Az alapítók által létrehozott videó szakirányból fejlődött tovább, a kortárs trendeknek és a technika fejlődésének megfelelően. Az alapképzést és az ezt követő mesterképzést kiegészíti az egyetem multimédia-művészet doktori képzése.

A tanszék nem először állít ki a Műcsarnokban. 2010-ben nyílt meg a Műcsarnok apszisában a MOME Media Playground című kiállítás (http://mediaplay.blog.hu/), amely a tanszék legfrissebb hallgatói munkáit mutatta be. A kiállítás a Balázs Béla Stúdió ötvenéves jubileumi kiállításának keretében került megrendezésre. Ebből is látható, hogy a jelenlegi képzés nem csupán a jövő technológiaalapú területeit kutatja, hanem ezer szállal kapcsolódik a tradíciókhoz.

A MOME Média Design Tanszékének mostani, KONTROLL című kiállításán a képzés vékony szelete tud a valós térben bemutatkozni: médiaművészeti installációkat, interaktív projekteket láthat a közönség a Műcsarnok#Boxban. Az alkotások zöme diplomamunka, melyek közül több rektori különdíjban részesült. Az utóbbi néhány évben készült, a nagyközönség számára még nem publikált alkotások mutatkoznak most be.

A teljes spektrumot két monitoron lehet megtekinteni. Az egyiken az utóbbi évek legsikeresebb alkotásait, a másikon az utóbbi öt év diplomázott hallgatóinak egyéni, rövid bemutatkozó anyagait állítottuk össze. A munkák között látható számos szoftveralapú kinetikus alkotás, interaktív installáció, de bemutatkoznak utcai akciók, kísérleti kisjátékfilmek, média-látványtervezési és egyéb produkciók dokumentációi is, orvosi, tudományos, gazdasági, marketinginterfészek és alkalmazások mellett.

Kontroll – A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézetének kiállítása

2016. szeptember 23. - november 20.

Műcsarnok#Box

Jegyek
2016. szeptember 9. 17:00 - 20:00
Előző kiállítás

Elekes Károly és Horror Pista popup tárlata az Ázbej & Ázbej Algír – Budapest – Párizs kiállításon

2016. szeptember 24. - október 22.
Következő kiállítás

KÖZÉP – középületek közvetlen közelségben