Légvonal

Mi indít arra egy művészettel ismerkedő fiatalt, hogy fényből építsen rózsaablak parafrázist vagy kézi szkenner segítségével készítsen fotókönyvet portrék százaiból? Hogy saját képregényhőseit fesse fel egy sajátos installációra, netán trágár szappanszavakat formáljon?
A Légvonal kiállításon látható munkák jól mutatják az Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Intézetében folyó autonóm tervező- és képzőművészeti képzés eredményeit. Az intézet a művészeti képzés hagyományos intézményei mellett saját arculattal rendelkező alternatívát nyújt a vizuális művészetek oktatásában.
A frissen végzett vagy idén végző hallgatók válogatott munkáiban közös elem a különféle médiumok közti átjárás természetessége. Biztos alapként van jelen a designgondolkodás mint a kortárs vizualitás meghatározója. Legyen szó akár animációról a webdesign részeként, stencilként újraértelmezett tipográfiáról, tervezőgrafikai arculat részére felépített installációról vagy interaktív szociológiai viselkedés-generátorról.
A Műcsarnok#Box sötét és világos termeiben a meditatív hangvételű installációk mellett videómunkákat, generált és sajátos látásmódot tükröző illusztratív grafikákat, valamint egyedi koncepciójú fotográfiai projekteket láthatunk.

Kiállítók:
BÓDI Brigitta, BORBÁS Annamária, BORBÁS Márton, FINTA Simon, FODOR Enikő, GÁL Klaudia, HUSZÁR Dávid, JUHÁSZ Éva, KIRÁLY Gergő, LACZA Fruzsina, MAGYAR Eszter, NAGY Martin, NÉGYESI Ádám, OLÁH Dóra, OSGYÁN Gergő, GIDA Maya, PALÁSTHY Anikó, PELLEI Petra, PINTYE Nikolett, RAGÓ Bence, RUDICS Mónika, SVIDRÓ Balázs, SZILÁGYI Anna, TÓTH Anett, VARGA Attila

Kurátor: Csontó Lajos

 

LÉGVONAL / SHORTCUT Műcsarnok/Box, 2016.

2016. január 27. - április 3.

Műcsarnok#Box

Jegyek
2015. november 5. - 2016. január 31.
Előző kiállítás

Csertő Lajos műhelyében

2016. február 18. - február 25.
Következő kiállítás

Legendás fotók