MUZÉJ | MÁKÓ PROJEKT

MÁKÓ PROJEKT | Előadóterem

A szentendrei Mákó testvérek – Mákó Rozi, Kató és Mári – külön-külön már sok improvizatív zenei produkcióban vettek részt. A szabad improvizáció mindig a születés megidézése, az elillanó pillanat megállítása, egyszeri, megismételhetetlen élmény. Ezen a különleges zenei eseményen első ízben tesznek közösen – édesapjukkal, Mákó Miklóssal együtt – kísérletet ennek a pillanatnak a létrehozására.

Mákó Rozi zeneszerző és zenei előadóművész. Klasszikus- és jazz-zongora tanulmányai mellett folyamatosan nyitott az elektronikus zene különböző irányzatai felé. Élő fellépései lassan kibomló zenei élmények, amelyek egyszerre gyengéden harmonikusak és zavarba ejtően zajosak.

Rendszeres fellépője a budapesti kluboknak, külföldi fesztiváloknak.

A Cannes-ban nyertes 27 című film zeneszerzője, Mákó Márival közösen.
Mákó Kató hivatásos zenész, énekes, ütőhangszeres, tréner. Számtalan műfajban és formációban működött közre, jelenleg a Kollár-Klemencz Kamarazenekar oszlopos tagja és a Barakoo afrikai dobkör vezetője.

Mákó Mári hangművész és zeneszerző. Saját hangszereket készít, hogy kompozícióiban egyedi és szokatlan hangzásokat hozzon létre. Az Annecy fesztivál legjobb önálló zenei díját nyerték Mákó Rozival közösen. Jelenleg a MOME Doktori Iskola doktorandája.

Mákó Miklós eMeRTon díjas trombitás. Több mint száz produkcióban közreműködött session zenészként. A Szabados György által alapított MAKUZ tagja.

 

 
További MUZÉJ programok a Műcsarnokban
2024. június 22. 23:00 - 23:55
Jegyek
2024. június 22. 22:00 - 23:00
Előző program

MUZÉJ | Anthony Gall és Magyaróvári Fanni tárlatvezetése | KÓS 140 | Kós Károly műhelye | Kós Károly Virtuális Archívum

2024. június 23. 15:00 - 16:00
Következő program

Sulyok Miklós művészettörténész tárlatvezetése Molnár László Fénylepel című kiállításán