Tárlatvezetés irodalommal - Juhász Anna és Kovács Krisztina tárlatvezetése Françoise GILOT: Felszálló Főnix c. kiállításán

Programunkra minden jegy elkelt!

Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser és Kovács Krisztina, a kiállítás kurátorának, a Várfok Galéria művészeti vezetőjének tárlatvezetése Françoise Gilot: Felszálló Főnix c. kiállításán.

A Műcsarnok kiállítása a művész Európában valaha megrendezett legátfogóbb bemutatkozásának tekinthető. Az egészen korai, még a pályaindulást reprezentáló művektől kezdve az életmű kései szakaszát jelentő 2016-os papírmunkáig Gilot főbb korszakai, témái és sorozatai mind felvonulnak. Olyan meghatározó momentumai villannak fel az életműnek, mint a kezdeti, még a Picasso mellett töltött időszakából származó drámai önarcképe, a legendás párizsi Mourlot-műhelyben készített egyik első litográfiája, a ’80-as évek monumentális lebegővásznai, vagy a ’90-es évek kiemelkedő fontosságú sorozatának, a Vándornak a darabjai, melyek hosszú idő után újra együtt láthatók. A tárlat a Rozsda Endréhez fűződő megindító barátságának is emléket állít, hiszen ennek a rendkívüli kapcsolatnak köszönhető Gilot Magyarország iránt érzett szeretete, kötődése és az elmúlt évtizedekben a magyar művészeti színtéren való jelenléte. Utóbbinak méltó bizonyítéka, hogy a Műcsarnok szinte teljes kiállítási anyaga magyar magángyűjteményekből kölcsönzött művekből jött létre.

A kiállításról bővebben: https://mucsarnok.hu/gilot

jegyár: 3500 Ft

Biztosítsa helyét helyszíni vagy online jegyelővétellel!

Szakmai jegy (3000 Ft) a helyszínen kapható.

A kiállítás a kísérőprogramok ideje alatt csak programjeggyel látogatható.

Az exkluzív programokra, így a jelen programra sem érvényes a Műcsarnok éves belépőkártya.
Az éves belépőkártyával rendelkezőknek helyszíni elővételes vagy normál jegyvásárlás esetén 30% kedvezményt biztosítunk.

fotó: Falus Kriszta (Juhász Anna)

fotó: Vogt Gergely (Kovács Krisztina)

2024. január 6. 15:00 - 16:00

Műcsarnok

Jegyek
2024. január 4. 18:00 - 19:00
Előző program

Salgó Viki Reigl Judit kiállításához kapcsolódó koncertje

2024. január 11. 18:00 - 19:00
Következő program

Kerekasztal-beszélgetés Délnyugat-Ázsiáról