Felhívás közös gondolkodásra, alkotásra középiskolásoknak a Műcsarnok TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon című tárlatához kapcsolódóan

2019-ben újra Építészeti Szalon következik, amelyen különös hangsúlyt kap az építészeti térben és annak létrehozásában egyre fontosabbá váló közösségi erő, az együttes aktivitás.

A kimagasló hazai építészeti eredmények bemutatása mellett tematikus egységként jelenik meg a közösségépítés és az építészetben megfogalmazott szolidaritás. Az idei Szalon válogatásában és koncepciójában a funkcionális és esztétikai megformálás mellett a helyénvalóság, a társadalmi felelősség szempontjai dominálnak.

A foglalkozások alkalmával szeretnénk megismertetni a középiskolásokkal az intézményen kívüli közösségi terek használatát. A fiataloknak építész, grafikus és képzőművész hallgatók mutatják be az épített környezeti nevelés fontosságát. Többszöri találkozások során szeretnénk elérni, hogy közösen gondolkozzunk ezen dolgok jelentőségéről és aktualitásáról. Lényeges pont a társadalmi felelősségvállalás és az együttes aktivitás.

Célunk, hogy a résztvevők az itt megszerzett tapasztalatokat továbbadják diáktársaiknak. Ha a programon közreműködő diák visszahozza osztályát, és a Műcsarnokban mutatja be számukra a programon elhangzott információkat és tudáshalmazt, az egész csoport számára kedvezményes belépést biztosítunk.

A programsorozaton való részvétellel 18 órát tudnak a középiskolások elszámolni közösségi szolgálatnak.

A foglakozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti, építész, képzőművész és grafikus hallgatókkal.

Regisztráció és információ: detvay.lili@mucsarnok.hu

Első alkalom: 2019. április 29. 17:00

A foglalkozás időtartama: 1,5-2 óra, a programon való részvétel ingyenes.
További tervezett időpontok: május 2., 9., 16. és 23., csütörtök 17 óra

 

 

2019. április 29. 17:00
Jegyek
2019. április 27. 10:30 - 13:00
Előző program

Korhatár nélkül! családi délelőtt | Tervezz együtt Ocztos István építész, képzőművésszel

2019. május 2. 18:00 - 19:00
Következő program

Exkluzív tárlatvezetés Zoboki Gáborral a TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállításon