Anthony Gall kurátori tárlatvezetése a KÓS 140 | Kós Károly műhelye c. kiállításon

frissítés: A program betelt, a regisztrációt lezártuk!


Anthony Gall ausztrál származású Ybl-díjas építész, egyetemi tanár, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar dékánjának kurátori tárlatvezetése a KÓS 140 | Kós Károly műhelyében c. kiállításon. 

Eredeti tervek, archív fényképek, kortárs ábrázolások és dokumentumok segítségével mutatja be a fiatal építésztehetség korai remekműveit: a budapesti Állatkertet, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot vagy a zebegényi Havas-Boldogasszony római katolikus templomot.

A két világháború között sztanai otthonából, a Varjuvárból több műfajt érintő közösségszervezéshez kapcsolódó víziói és eredményei is megjelennek korabeli publikációkkal, saját írásaival kiegészítve a tárlaton.

Az életmű tervei és épületei felmutatják: Kós Károly számára az erdő és a falu, a természet és az ember kettős metafora. A modern előtti egyik utolsó kézműves kísérlet, amely művészi megfogalmazásban máig hatóan figyelmeztet arra, hogy világ nem külön a természet és külön az ember összege, az ember éppen hogy az univerzum szerves része. És utóbbit az ember csak a természet tiszteletével tarthatja fenn.

 

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel

Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.

Regisztráció: eri.ildiko@mucsarnok.hu 

2024. július 7. 15:00 - 16:00
Jegyek
2024. július 6. 15:00 - 16:00
Előző program

Finisszázs Molnár Lászlóval a Fénylepel c. kiállításon 

2024. július 20. 16:00 - 17:00
Következő program

Szerdahelyi Júlia nyitó kurátori tárlatvezetése a Feltakarás / Géczi János dekollázsai című kiállításában, a művész jelenlétében