Tárlatvezetés Bátai Sándor kiállításán | Műtárgyak Éjszakája

Bátai Sándor 1955-ben született Veszprémben. A hetvenes évek végén Veszprémből Kaposvárra került, mely időszak meghatározóvá vált művészi kifejezőeszközeinek megválasztásában. A legendás Csiky Gergely Színház díszletműhelyében dolgozott. Ország Lili, Donáth Péter, Erdély Miklós, Pauer Gyula hatása nyomon követhető munkáiban. Ebből az időszakból eredeztethető vonzódása az roncsolt felületek, az anyagok fizikai minőségének megmutatása iránt. A 80-as években a Mártélyi Művésztelepen kezdett konstruktivista felfogásban dolgozni, kifejezéskészlete tömörebbé vált, többet foglalkozott az érzékelés relativitásával. 1995-ben talált rá a merített papírra mint újabb médiumra. Azóta folyamatosan dolgozik papírral, sorozatokat készít, némelyik a síkból kilépve térplasztika vagy relief hatását kelti. A Műcsarnok #Box-ban bemutatásra kerülő legutóbbi művei a lírai archaizmus (Szeifert Judit definíciója) műfajában készült közepes és kisebb méretű munkáit mutatjuk be.

Előadó: Bátai Sándor, Tulipán Zsuzsa, a kiállítás kurátora
Időtartam: kb. 30 perc
Max. létszám: 50 fő

A Műtárgyak Éjszakája 2019. május 30. és június 1. között 50 helyszínen több, mint 100 programmal várja Budapest szerte!

A jegyvásárlással korlátlan számú programon vehet részt a 3 nap bármelyikén, de kérünk a regisztrációkor vegye figyelembe, hogy a programok létszámkorláthoz kötöttek.

Regisztráció: a www.mutargyakejszakaja.hu weboldalon.


A Műtárgyak Éjszakája szervezője a mutargy.com
Főtámogató: B. Braun Magyarország
Kiemelt támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Libri , KUBIK Coworking, Geometry Global Hungary, Hamisítás Elleni Nemzeti Testület
Médiatámogatók: Lakáskultúra, Portfolio.hu, ÚjMűvészet 

2019. május 30. 15:00 - 16:00
Jegyek
2019. május 30. 14:00 - 15:00
Előző program

Közösségépítés és az építészetben megfogalmazott szolidaritás | Műtárgyak Éjszakája

2019. május 30. 18:00 - 19:00
Következő program

Exkluzív tárlatvezetés Katona Vilmossal a TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállításon