Rockenbauer Zoltán kurátori tárlatvezetése Kőnig Frigyes Napló című kiállításán

Kőnig Frigyes szerteágazó művészi tevékenységet folytat, elsősorban figuratív festményeket és grafikákat alkot, többnyire nagyobb lélegzetű sorozatokban. Így egyebek mellett feldolgozta a gyermekkor témáját, festett irodalmi arcképcsarnokot, fürdőzőkről, bunkerekről, oszlopokról készített szériákat. Legutóbbi sorozatait Ungern-Sternberg kán, valamint egy női portré („AB”) köré szervezte.
A hagyományos 19-20. századi körképek reminiszcenciájaként többekkel közreműködve hozta létre az ún. Kőnig-körképet 1991-ben, 2022-ben a székesfehérvári Szent István-székesegyházban festett falképet.
Az autonóm művészi tevékenység mellett művészet és tudomány határterületén dolgozik. A hetvenes évek óta készíti a magyar várakról grafikai rekonstrukciós sorozatát, illusztrált természettudományi ismeretterjesztő kiadványokat, könyvet jelentetett meg várakról, a művészeti anatómiáról, valamint az anatómiai deformációkról, további kötetekben dolgozta fel a művészeti téranalízist és a kompozíció lehetőségeit.
 
Belépés: aznapi kiállítási jeggyel
Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.
Regisztráció: murka.ilona@mucsarnok.hu
2022. október 15. 16:00 - 17:00
Jegyek
2022. október 14. 16:30 - 17:30
Előző program

Sinkó István képzőművész záró tárlatvezetése Jelenségek c. kiállításában

2022. október 16. 15:00 - 16:00
Következő program

Mayer Marianna kurátor és Balla András fotográfus tárlatvezetése az A.BALLA | Ballada c. kiállításon