Tárlatvezetés Simon Magdolna művészettörténésszel a KÓS 140 | Kós Károly műhelye c. kiállításon

Tárlatvezetés Simon Magdolna művészettörténésszel, a kiállítás társkurátorával a KÓS 140 | Kós Károly műhelye c. kiállításon.
Eredeti tervek, archív fényképek, kortárs ábrázolások és dokumentumok segítségével mutatja be a fiatal építésztehetség korai remekműveit: a budapesti Állatkertet, a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot vagy a zebegényi Havas-Boldogasszony római katolikus templomot.
A két világháború között sztanai otthonából, a Varjuvárból több műfajt érintő közösségszervezéshez kapcsolódó víziói és eredményei is megjelennek korabeli publikációkkal, saját írásaival kiegészítve a tárlaton.
Az életmű tervei és épületei felmutatják: Kós Károly számára az erdő és a falu, a természet és az ember kettős metafora. A modern előtti egyik utolsó kézműves kísérlet, amely művészi megfogalmazásban máig hatóan figyelmeztet arra, hogy világ nem külön a természet és külön az ember összege, az ember éppen hogy az univerzum szerves része. És utóbbit az ember csak a természet tiszteletével tarthatja fenn.
Belépés: aznapi kiállítási jeggyel
Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.
Regisztráció: eri.ildiko@mucsarnok.hu 
2024. június 10. 16:00 - 17:00
Jegyek
2024. június 9. 10:30 - 12:00
Előző program

Foglaljuk be a teret! | Korhatár nélkül! művészeti foglalkozás

2024. június 16. 15:00 - 16:00
Következő program

Tárlatvezetés Simon Magdolna művészettörténésszel a KÓS 140 | Kós Károly műhelye c. kiállításon