Sulyok Miklós: Bodonyi Csaba építészete | Könyvbemutató

Meghívott vendégek: Bodonyi Csaba építész, Sulyok Miklós művészettörténész, Bán András műkritikus, moderátor: Osskó Judit

Sulyok Miklós tematikus egységekre bontva elemzi Bodonyi Csaba építész életművét.

Bemutatja a Nyíregyházán született, majd Miskolchoz mindmáig szorosan kötődő építész szakmai pályáját az 1970-es évek szigorúan konstruktív,  funkcionalista szemléletétől kezdve a kétezres évek árnyaltabb, regionalista karakterű megközelítéséig.

Huszonöt esztendeig betöltve Tokaj főépítészi posztját, Bodonyinak módja volt a gyakorlatban is alkalmazni az 1980-as évek elején megfogalmazott urbanisztikai elveit. A könyv részletesen elemzi az építész iskolateremtő tevékenységét, az általa vezetett Miskolci Építész Műhely időszakát 1978–1990 között, bemutatja a korszak építészeti tervezésének társadalmi viszonyait, az ÉSZAKTERV miskolci tervezőiroda jellemzőit.

Gondolkodásmódjának középpontjában a hagyományokkal párbeszédbe lépő, élő településszövet áll. A kötetben az egyetemi tervektől a főműveken át a megvalósulatlan tervekig és a településrendezési elképzelésekig gazdag képi és rajzi anyag, valamint a tervező tömör leírásai és a szerző elemzései világítják meg Bodonyi Csaba építészetét és filozófiáját.

 

A könyv a Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó kiadásában jelent meg.

A bemutató alkalmával a könyv kedvezményesen megvásárolható.

A programra a belépés díjmentes.

Részvételi szándékát kérjük jelezze az info@mmakiado.hu címen!

 

 

2019. május 14. 16:00

Műcsarnok Előadóterem

Jegyek
2019. május 12. 16:00 - 17:00
Előző program

Exkluzív tárlatvezetés Tétényi Évával a TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállításon

2019. május 15. 18:00 - 20:30
Következő program

Műcsarnok Filmkör | Jean-Luc Godard: Kifulladásig