Kovács Krisztina kurátori tárlatvezetése Françoise Gilot kiállításán

A programra minden hely betelt.
Ha regisztrált és mégsem tud részt venni a programon, kérjük, ugyanúgy az eri.ildoko@mucsarnok.hu e-mail címen jelezze, hogy át tudjuk adni a helyét másnak.
Várólistára szintén a feni e-mail címen van lehetőség jelentkezni. Amennyiben felszabadul hely, a jelentkezés sorrendjének megfelelően értesítjük a feliratkozókat.
A helyszínen nem megjelent regisztráltak foglalása a program előtt 15 perccel automatikusan törlődik.

Kovács Krisztina kurátor, a Várfok Galéria művészeti vezetőjének tárlatvezetése Françoise Gilot: Felszálló Főnix c. kiállításán
A Műcsarnok kiállítása a művész Európában valaha megrendezett legátfogóbb bemutatkozásának tekinthető. Az egészen korai, még a pályaindulást reprezentáló művektől kezdve az életmű kései szakaszát jelentő 2016-os papírmunkáig Gilot főbb korszakai, témái és sorozatai mind felvonulnak. Olyan meghatározó momentumai villannak fel az életműnek, mint a kezdeti, még a Picasso mellett töltött időszakából származó drámai önarcképe, a legendás párizsi Mourlot-műhelyben készített egyik első litográfiája, a ’80-as évek monumentális lebegővásznai, vagy a ’90-es évek kiemelkedő fontosságú sorozatának, a Vándornak a darabjai, melyek hosszú idő után újra együtt láthatók. A tárlat a Rozsda Endréhez fűződő megindító barátságának is emléket állít, hiszen ennek a rendkívüli kapcsolatnak köszönhető Gilot Magyarország iránt érzett szeretete, kötődése és az elmúlt évtizedekben a magyar művészeti színtéren való jelenléte. Utóbbinak méltó bizonyítéka, hogy a Műcsarnok szinte teljes kiállítási anyaga magyar magángyűjteményekből kölcsönzött művekből jött létre.

A kiállításról bővebben: https://mucsarnok.hu/gilot 

Belépés: aznapi kiállítási jeggyel
Vendégeket regisztrációhoz kötötten, korlátozott számban tudunk fogadni a programon.
Regisztráció: eri.ildiko@mucsarnok.hu
2024. január 21. 11:00 - 12:00
Jegyek
2024. január 20. 16:00 - 17:00
Előző program

Árvai Mária művészettörténész tárlatvezetése Françoise Gilot: Felszálló Főnix c. kiállításán

2024. január 21. 15:00 - 16:00
Következő program

Exkluzív tárlatvezetés Roszik Hella színművésszel Gábor Áron Körkérdés című kiállításán