Pécs Airport

Megnyitó: 2016. május 3-án, kedden 17 óra
A kiállítást megnyitja: Colin Foster egyetemi tanár, a PTE MK Doktori Iskola vezetője
Közreműködnek a PTE MK elektronikus zenei szak alkotói
A megnyitót követően Somody Péter festészeti tanszékvezető tart kurátori tárlatvezetést

Pécs nem véletlen kapta 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető címet: pezsgő kulturális élet, több színház és koncertterem, a Pannon Filharmonikusok, balett társulat, élénk irodalmi és képzőművészeti élet, hatalmas egyetem tanúskodik arról, hogy Magyarország egyik legfontosabb kultúrvárosáról van szó.

A PTE Művészeti Kara a művészetoktatás széles spektrumát fedi le, a Művészeti Doktori Iskola pedig nagyszerű környezetet biztosít ösztöndíjasainak, nemzetközi egyetemi és művészeti kapcsolataink sokaságát felkínálva. A pécsi művészképzés komplex, sokoldalú kortárs vizuális műveltséget és gondolkodást kíván nyújtani. Ezen belül a grafikában, festészetben, szobrászatban és a mediális ágakban a klasszikusi tudást az intuitív és személyes önkifejezés különböző módozataival házasítja össze. A felkínált helyzetek és gyakorlatok a XX-XXI. század magyar és európai művészetének gyakorlatából merítkeznek, és természetesen a hallgatók saját közvetlen tapasztalatából. Ugyanakkor nincsenek üdvözítő, elvárt vagy követendő utak ebben a párbeszédben, a dialógus legalapvetőbb természete, hogy szabad.

Igen fontos eleme maradt a mai napig az oktatásnak, hogy nem egy stílus, nem egyfajta felfogás vagy trend alakítja az iskola arculatát. Nem szeretnénk az oktatásban csak az aktuális vagy éppen sikeresnek látszó művészeti tendenciához alkalmazkodni, mert számunkra elsősorban a hallgató személye, adottságai, fejleszthető képességei számítanak.

Kurátor: Somody Péter

 

 

Pécs Airport

2016. május 4. - június 12.

Műcsarnok#Box

Jegyek
2016. április 23. - június 26.
Előző kiállítás

Képek és pixelek
Fotóművészet – és azon túl | Nemzeti Szalon 2016

2016. június 29. - július 24.
Következő kiállítás

A boldog békeidők 3D-ben