Terembérlet

Műcsarnok

A Műcsarnok 1895-96-ra, Schickedanz Albert tervei alapján, a Honfoglalás 1000 éves ünnepségére készült épülete, Magyarország egyik legnagyobb kortárs képzőművészeti kiállítóhelye. Intézményünk nem rendelkezik állandó kiállítással, hanem kiállítóhelyként folyamatosan változó tárlatokkal és rendezvényekkel gyarapítja a hazai és nemzetközi kortárs képzőművészeti életet. Ebből adódóan lehetőség van két kiállítás között, vagy akár egy adott kiállításban – az éppen aktuális kiállítás adottságaitól függően – az épület más jellegű hasznosítására, magán- vagy társadalmi célú programok bonyolítására, álló- vagy ültetett fogadások, előadások, konferenciák, koncertek, fotózások és nyilvános vetítések rendezésére is.

A Műcsarnok apszisaA Műcsarnok apszisa

Az épület bazilikális alaprajzú, neoklasszicista stílusban épült, hatalmas belmagasságú, tizenkét teremből álló kiállítótere közel 2300 m² alapterületű. A kiállítótér mennyezeti, természetes fényű megvilágítása igény szerint szabályozható, vagy akár teljesen megszűntethető is. A termek külön-külön és egyidejűleg is használhatóak, így a Műcsarnok nemcsak kisebb rendezvények, hanem akár ezerfős fogadások rendezésére is alkalmas.


Műcsarnok előadóterem

A Műcsarnok impozáns kortárs kiállítóhely a Hősök terén, 100 főt befogadó, elegáns berendezésű, variálható világítású, klimatizált előadóterme kiválóan alkalmas sajtótájékoztatók, konferenciák, kerekasztal-beszélgetések, előadások, kamarakoncertek, kisebb színpadi előadások, mozifilmvetítések megrendezéséhez. Előterében exkluzív kávézó és a megújult bolt, az Art Box üzemel. Technikával jól felszerelt: projektor, vetítőgépek, nagy vászon, keverőpult, beépített hangszórók, tolmácsberendezés stb. állnak rendelkezésre a teremben. Szabadon berendezhető, variálható, mozgatható széksorokkal, vászonborítású falai grafikák, fotók, rajzok kiállítására is alkalmassá teszik.

Műcsarnok előadóteremMűcsarnok előadóterem

Alaprajz

Letölthető PDF formátumban innen.

A Műcsarnok alaprajzaA Műcsarnok alaprajza

A terembérlettel kapcsolatos munkatársunk elérhetőségei:

Murka Ilona
murka.ilona@mucsarnok.hu

Telefon: (+36 1) 460-7003